Чиї проблеми вирішує Рада підприємців Тернопілля? (Фото)

У тому, щоб спростити для підприємців вирішення питань у податковій і на митниці, налагодити вигідну співпрацю між бізнесом і різними контролюючими органами вбачає своє головне завдання Рада підприємців Тернопілля. Власне, члени цієї спільноти, в яку входять і відомі підприємці краю, і обласні чиновники, насамперед прагнуть допомогти представникам бізнесу шукати відповіді на щоденні, буденні питання.

Саме про це йшлося сьогодні, 22 січня, на засіданні Ради підприємців у приміщенні Тернопільської ОДА.   

На митниці працює «гаряча лінія» для підприємців

Спершу присутні заслухали інформацію заступника начальника Тернопільської митниці Державної фіскальної служби Андрія Саварина. Він докладно розповів про зміни у зовнішньоекономічній діяльності підприємців після вступу в силу економічної частини Угоди про асоціацію між Україною і країнами Європейського Союзу. Про це «Терен» згодом розповість докладно, адже тема того варта. 

- Хотілося б знати, чи є на митниці спеціальний консультативний відділ, до якого може звернутися підприємець і отримати відповіді на свої запитання, адже змін чимало і розібратися у них дійсно складно, - зауважує голова регіональної Ради підприємців Володимир Гевко.

Виявилося, що спеціальні роз’яснювальні відділи на митниці не передбачені штатним розписом. Проте консультації учасникам зовнішньоекономічної діяльності там дійсно надають, навіть працює «гаряча лінія» (див. довідку – прим.).

До речі, Володимир Гевко - кандидат економічних наук, директор компанії "Профі-центр", що має філії у різних регіонах України. Посаду голови тернополянин обіймає із листопада 2015 р. Його кандидатуру висунули самі ж члени ради. Відтак Володимира Гевка уже включили до складу Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України.

Підприємцям треба і навчатися, і спілкуватися

Керівник «Клубу Ділових Людей» у Тернополі Роман Репка розповів про діяльність клубу і запросив членів регіональної Ради підприємців до співпраці. Він розповів, що таку спільноту створили для розбудови України як сильної європейської держави. Тому головним завданням «Клубу Ділових Людей» є підтримка малого і середнього бізнесу, а також побудова громадянського суспільства на основі етики бізнесу і національної ідеї.

- Ми об’єднуємо людей і реалізовуємо проекти, налагоджуємо ділові контакти, обмінюємось досвідом, створюємо нові бізнес-можливості, формуємо свідоме мислення і нові підходи співпраці бізнесу, громадськості та влади, - каже Роман Репка. – «Клуб Ділових Людей» є найбільшим бізнес-клубом такого формату в Україні. Він має офіси у Львові, Києві, Івано-Франківську і Тернополі.

Сьогодні Клуб, як неприбуткова неполітична громадська організація, налічує майже 900 представників бізнесу і об'єднує людей лише із позитивною діловою репутацією. До кінця 2021 року спільнота повинна об’єднувати 50 тисяч учасників і 500 тисяч прихильників. Тож філії працюватимуть у всіх областях України. Працюватимуть у Клубі і над створенням представництв у країнах із ринковою економікою

- Ми маємо намір стати найбільшою в Україні платформою для розвитку малого і середнього бізнесу та реалізації проектів із побудови громадянського суспільства, - наголошує Роман Репка. – Тому ми зацікавлені у налагоджені співпраці з регіональною Радою підприємців.

Присутні схвально сприйняли таку пропозицію. Адже вважають, що місцевим підприємцям треба і навчатися, і спілкуватися. Хоча ділитися набутим досвідом наші бізнесмени дійсно не поспішають. Мовляв, це особливість менталітету наших громадян і таку традицію у Тернополі вже давно слід побороти.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Довідка. Інформаційно-довідковий департамент ДФС України: 0-800-501-007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів). Для подання громадянами письмових звернень в електронному вигляді відповідно до вимог ст. 5 Закону «Про звернення громадяни» створили скриньку: tr.zvernennya@customs.sfs.gov.ua. У випадку неправомірних дій або бездіяльності працівників органів ДФС можна звертатися за телефоном «Пульсу»: (044) 284-00-07. Окрім того, у ДФС України діє «гаряча лінія» Департаменту митної справи: (044) 247-27-19.

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео