Ганна Середа єдина на Гусятинщині кермує маршруткою

У містечку Хоростків, що в Гусятинському районі, живе чудова людина, водій-перевізник Ганна Антонівна Середа. Жінка багато років трудиться заради потреб хоростківчан. Ганна Антонівна не лише водій, вона – єдина жінка у районі, яка здійснює пасажирські перевезення, курсуючи маршрутом «Хоростків-Гусятин».

Щоранку, поспішаючи до райцентру, люди упевнені, що автобус обов’язково приїде і всі вчасно прибудуть до місця призначення.

Ганна Антонівна народилась у селі Новий Нижбірок на Гусятинщині. Навчалась у Бучацькому технікумі та Львівському зооветеринарному інституті на факультеті «Зооінженерія». Після закінчення вузу багато років працювала головним зооінженером у Теребовлянському міжгосподарському підприємстві з виробництва яловичини. Після реорганізації підприємства залишилась без роботи.

Активна й працьовита, вирішила зайнятись підприємницькою діяльністю. Маючи сорок років водійського стажу, Ганна Антонівна оформила кредит у банку для придбання автобуса «Еталон». І з 2000 року здійснює пасажирські перевезення за згаданим маршрутом.

– Трапляються різні ситуації, – каже вона. – Хтось добігає до автобуса, когось треба хвилинку зачекати… Така робота. Важливо, щоб пасажирам було зручно і комфортно. Аби люди усміхалися…

Хоростківчани нерідко забувають свої речі в автобусі: документи, гроші, одяг. Але нічого не пропадає. Загублені речі повертаються до власників. І вони за це вдячні. Крім того, пасажири поважають Ганну Антонівну за чуйність і добру, за те, що завжди з розумінням ставиться до людей. Може дати пораду, вміє вислухати й допомогти, пише Наш день.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео