Піймати кадр, який ще бродить на свободі, - мрія Василя Бурми (відео)

80-річний фотомитець з Тернополя Василь Бурма сьогодні, 22 січня, відкрив власну фотовиставку. Помилуватися роботами автора можна в Українському домі "Перемога" до 4 лютого.

"Терен" поспілкувався і талановитим фотографом. 
- Вітаю Вас, пане Василю! Скільки часу ви збирали фото, які ми сьогодні бачимо?
- Я не можу сказати, скільки часу. Вони всі в кольорі, я вже років 15 знімаю в кольорі, бо до того були чорно-білі фотографії. Ці роботи накопичувались років зо 5. Я не їду і не фотографую спеціально. Їхав відпочивати в Болгарію і заїхав у Румунію, і побачив замок - от і фото. 
- Маєте улюблені фотокартки?
- У мене вони всі, як діти, бо тільки заплющу очі і мені являється той процес: як я їхав, як я там ходив, це запам’ятовується… Не можу сказати, що є улюблена.
- Ви багато років віддали праці у газеті «Вільне життя». Фотографія – ваша робота чи хобі?
- В мене хобі - фотографія і художня журналістика. У мене у свята і вихідні - робота. Бо найбільше коли заходів проводяться у місті чи за межами? У вихідні. В мене вихідних немає.
- Скільки фото є на виставці?
- Близько 120 робіт. Звичайно, виставка в наш час - задоволення дуже дороге. Я вибрав цей зал, бо він найбільш демократичний, тут як на "восточному" базарі (посміхається - прим. авт.).
- Яка мрія є у Василя Бурми?
- Піймати той найкращий кадр, який ще десь бродить на свободі. Скільки не знімай, все здається - ще чогось не зняв, ще чогось не написав.
Детальніше - у відео. 


Оксана СЛОБОДЯН

Вибір читачів за тиждень

Відео