Правила нарахування соціальної допомоги одиноким матерям

Одинокі матері та особи, які отримали тимчасову допомогу на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не отримуватимуть гарантованих 30% прожиткового мінімуму на дитину. Відтепер соціальна допомога залежить від майнового стану сім’ї. Нові правила нарахування соціальної допомоги почали діяти з 1 січня 2016 року.

Порядок призначення тимчасової допомоги на дітей змінено. З 1 січня виплати соціальної допомоги на дітей призупинено. Усі сім’ї, що отримували ці пільги, повинні подати в управління соціальної політики заяву, довідку про склад сім’ї та довідки про свої доходи за попередніх шість місяців. Після того заповнити декларацію про доходи в управлінні соціального захисту населення. Виплати здійснюватимуться за новими правилами.

– З 1 січня ця допомога буде розрахована як різниця між 100% прожиткового мінімуму на дитину, відповідно до вікової категорії і середньомісячного сукупного доходу сім’ї на одну особу за попередніх шість місяців. Це такий порядок вводиться з 1 січня. Яка ж різниця у порівнянні з попереднім роком? У попередньому році ця допомога розраховувалася як 50% різниця, – розповідає начальника управління соціальної політики Тернопільської міськради Володимир Сулима.

Тимчасова допомога на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, місце перебування яких невідоме чи ті, що перебувають у місцях позбавлення волі, теж нараховуватимуть за новим порядком.

– Розраховується вона як різниця між 50% прожиткового мінімуму на дитину і також середньомісячним сукупним доходом сім’ї на одну особу за попередніх 6 місяців різниця. Чим відрізняється розрахунок від попереднього року – це тим, що минулого року ця допомога розраховувалася у сталому розмірі і становила 30% прожиткового мінімуму на дитину в залежності від вікової категорії, – каже Володимир Сулима.

Загалом у Тернополі близько півтори тисячі одиноких матерів, що отримують пільги від держави, а тимчасову допомогу отримують більше трьох сотень сімей. Тритина з них уже звернулася до управління соцслужби.

Джерело: tv4.te.ua

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео