У 2016 році на Тернопільщині внаслідок пожеж загинуло 6 осіб

За 2015 рік на Тернопільщині зареєстровано 1699 пожеж, загинуло внаслідок пожеж 38 осіб,  одержали травми 39 осіб, знищено, пошкоджено 591 будівель та споруд, 86 одиниць автотехніки,  34 тонни грубих кормів, економічні втрати від пожеж склали 169 млн. 402 тис. грн., з них, прямий матеріальний збиток 59 млн. 160 тис. грн., побічний матеріальний збиток 110 млн. 242 тис. грн.

Про це повідомили працівники Управління ДСНС України у Тернопільській області під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при обласній державній адміністрації, яке  відбулося 20 січня.

Участь у ньому взяв перший заступник голови обласної державної адміністрації, перший заступник голови регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при обласній державній адміністрації Іван Крисак.

Незважаючи на заходи, що вживаються фахівцями ДСНС в області, загальний стан протипожежного захисту об’єктів та населених пунктів області потребує покращення.
Вже у 2016 році в області внаслідок пожеж загинуло 6 осіб.

До Управління та підпорядкованих підрозділів регулярно поступають скарги щодо незадовільного протипожежного та техногенного стану житлового фонду. Основні причини скарг:
- захаращення шляхів евакуацій з багатоповерхових житлових будинків;
- захаращення підвальних та горищних приміщень горючими матеріалами;
- порушення суб’єктами господарювання вимог щодо протипожежних відстаней при будівництві об’єктів та споруд.


Проаналізувавши стан житлового фонду області визначено, що в більшості, багатоповерхові житлові будинки утримуються у незадовільному протипожежному стані. Проводяться самовільні перепланування місць загального користування будинків. Підвальні та горищні приміщення не очищені від сміття, не закриті на замки, що дає можливість доступу до них сторонніх осіб. Електрогосподарство вимагає капітального ремонту та у деяких випадках заміни. Виконавчими комітетами міських, селищних та сільських рад неякісно проводяться навчання населення правилам пожежної безпеки за місцем проживання.

Джерело: www.oda.te.gov.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео