Правоохоронці Тернопільщини вшанували пам’ять борців за незалежність України

Молитвою за упокій пом'янули у Тернополі усіх, хто загинув, відстоюючи Українську незалежність. Правоохоронці вшанували цього дня тих, хто віддав життя у 1919-1921 роках, а саме воїнів та державних службовців УНР.

Поклали квіти та відслужили заупокійну панахиду священнослужителі і на меморіальному кладовищі Українських Січових Стрільців, які підняли "стяг боротьби за Волю і Незалежність України".

 - Переговори про об'єднання велися урядами УНР і ЗУНР не один день, - розповів владика УГКЦ Теодор. - Проте, 3 січня 1919 року Українська Національна Рада Західноукраїнської Народної Республіки у Станіславі ухвалила закон про об'єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Наддніпрянською Українською Народною Республікою в Народну Республіку. 21 січня 1919 року в Хусті Всенародні збори ухвалили приєднати до Української Народної Республіки Закарпаття. І уже наступного дня у Києві в урочистостях з нагоди свята Злуки брала участь делегація з тридцяти шести чоловік — ЗУНР.

Щороку ми у своїх молитвах згадуємо усіх, хто виборював краще життя для українців. Це - справжні герої, люди, які не боялися бути покараними і робили усе можливе, щоб ми з вами жили у вільній та Соборній Україні.

Джерело: www.tp.npu.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео