У «Тернопільрибоохороні» розповіли про затриманих за рік браконьєрів

Протягом 2015 року інспектори Тернопільрибоохорони провели понад 345 рейдів з метою здійснення державного контролю у сфері рибоохоронної діяльності на внутрішніх водоймах області. Із залученням громадських інспекторів та працівників правоохоронних органів викрито та задокументовано 140 порушень «Правил любительського і спортивного рибальства», за які передбачено адміністративну відповідальність.
За грубі порушення «Правил любительського і спортивного рибальства», відповідальність за які передбачено ч.4 ст.85 КУпАП, затримано 51 порушника, що становить 36 % від загальної кількості порушень. В порушників вилучено 71 шт. заборонених знарядь лову; 82 кілограми незаконно виловленої риби. За матеріалами 10 справ нараховано збитків рибному господарству на суму 24982 гривень.
За ч.3 ст.85 КУпАП викрито 89 порушення «Правил любительського і спортивного рибальства». На порушників адміністративного законодавства накладено 27 тис. 126 гривень штрафів по адміністративних справах органів рибоохорони та судів. Стягнено штрафів на суму 4 тис. 678 гривень та відшкодовано збитків на суму 7 тис. 572 гривень.
В суди області для притягнення до адміністративної відповідальності направлено 51 справу, для порушення кримінальних справ направлено 1 справу. В органи прокуратури області направлено матеріали 7 справ для заявлення позовів на відшкодування шкоди, завданої внаслідок незаконного добування цінних видів водних біоресурсів, на загальну суму 17 тис. 26 гривень.
З метою охорони природного відтворення водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Тернопільрибоохороною проведено двомісячник з охорони водних біоресурсів на підконтрольних рибогосподарських водних об’єктах Тернопільської області „НЕРЕСТ 2015″. Управлінням на період нерестової заборони було посилено контроль за місцями нересту водних біоресурсів та збільшено кількість рейдів.
З 1 листопада 2015 року і до початку нерестової заборони 2016 року встановлено заборону на лов водних біоресурсів на зимувальних ямах у рибогосподарських водних об’єктах Тернопільської області, визначено місця зимівлі риби, за якими посилено контроль та охорону.
Згідно з реєстром виробників продукції аквакультури в зоні відповідальності Тернопільрибоохорони налічується 261 користувач, якими використовуються водні об’єкти з метою виробництва продукції аквакультури.
Джерело: tdr.in.ua

Фото з відкритих джерел
 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео