У Тернополі ліпили вареники для воїнів (відео)

Живий вогонь, відра картоплі, з 10 мішечків борошна - небайдужі жителі Тернополя зібрались, аби наліпити вареників для наших захисників на сході. Організатор заходу - Тернопільський козацько-десантний екологічний осередок. Допомоги такі готуються не вперше, і, очевидно, не востаннє. 

Генерал-хорунжий українського козацтва Володимир Мосейко розповів «Терену»: «Зібравши більше 5 тонн грузу - продуктів харчування, теплого одягу, ми 25 січня виїжджаємо в зону АТО, на передову. У 2015 році ми відправили 5 конвоїв такої допомоги на суму 1 мільйон 250 тисяч гривень. В тому числі ми своїми руками відремонтували 2 Камази, відправили один джип, бронежилети, теплий одяг, продукти харчування та інші такі потрібні речі. Я дуже хочу подякувати тернополянам і жителям усієї області за допомогу у такій хороші благодійній справі. За 2015 рік ми провели 25 благодійних акцій по усій області». 
На запитання, чого найбільше потребують воїни, пан Володимир відповів: "Добра, ласки, поваги, молитви".
Наліплені вареники відправлятимуть перевіреним методом. Один із представників тернопільського козацтва ділиться Володимир Старко: "Вареники варимо, заливаємо смальцем, олією і шкварками і надіємось, що вся наша смачна кухня доїде туди, на схід".


Деталі - у відео.


Оксана СЛОБОДЯН

 

Вибір читачів за тиждень

Відео