До Тернополя з’їдуться рибалки із різних країн

Збірні команди з різних країні з’їдуться до Тернополя на XIII чемпіонат світу по лову риби з льоду на мормишку, який відбудеться на Тернопільському ставі.

Безпосередньо змагання триватимуть 19-21 лютого. Приїдуть команди швидше - 15 лютого, аби потренуватися та підготуватися. 

- Наразі триває реєстрація учасників. Вже зголосилися 11 збірних – це команди зі США, Швеції, Норвегії, Фінляндії, Латвій, Польщі, Білорусі та інших країн, повідомив почесний президент Тернопільської обласної федерації риболовного спорту Любомир Шимків. 

Команда складається з 6 чоловік, проте у складі збірної США, приміром, 17 чоловік, Білорусі – 13. Адже везуть вони  з собою ще й телебачення та пресу. До слова, реєстраційний внесок з команди – 1200 євро. 

Чемпіонат світу у Тернополі проводять вперше, минулого року він відбувся в Фінляндії, додає пан Шимків. Акваторія змагань охоплюватиме середину Ставу – від острівця кохання до «Циганки». Цю ділянку перекриють ще за два тижні до змагань, відтак з 4 лютого ловити рибу там буде заборонено. 

- Ми звертаємось до рибалок, щоб не рибалили у місцях, де має проходити чемпіонат, - каже Любомир Шимків. 
Організатори змагань кажуть, що погода сприяє проведенню чемпіонату. 
- Вибираючи дату, ми вивчали упродовж декількох років погоду і визначили, що найбільші морози припадають якраз на середину лютого, - каже пан Любомир. - 10 см льоду достатньо для проведення змагань за міжнародними нормами. Але від нас вимагають 20 см, - саме таку товщину зараз і має крига на Ставі. 

Джерело: te.20minut.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео