З Тернополя на передову відправили медикаменти

Протизастудні, знеболюючі засоби, антибіотики та інші медикаменти сьогодні відправили з Тернополя на передову. Крім ліків, у зону АТО завезуть декілька тисяч вареників, зварених та залитих смальцем, засоби гігієни та матраци.

– Їдемо на передову, у селище Водяне. Вантаж дуже цінний і ми хочемо бути впевненні, що він дійде безпосередньо до хлопців. Там воює мій син, я, як мама, дуже переживаю, – розповідає доцент кафедри дитячих хвороб Тернопільського медичного університету Тамара Воронцова, –  Мої колеги з Канади, які працювали в нашому університеті, Богдан Бойчук та Надія Архіпова, постійно передають нам гуманітарну допомогу для бійців АТО. Майже рік ми передаємо її поштою, або возимо самі.

Також бійцям доставлять гігієнічний вантаж: вологі серветки, майже півтисячі шапочок для миття голови для важкохворих, перев’язочний матеріал, засоби для обробки ран, обморожень та хірургічні набори.

– Хлопці на Сході приймати душ не мають можливості, а це – життєво важливо. Допомогла нам Теребовлянська школа-інтернат погано бачучих дітей – вони передали списані матраци та одіяла. Хлопці на фронті живуть в покинутих будинках, там холодно та немає на чому спати, – каже Тамара Воронцова.

– Хочу подякувати усім тернополянам та волонтерам, які долучаються до допомоги нашим військовим. Ми надаємо транспортний засіб та заправку. Також долучилася наша лікарня швидкої допомоги, яка щомісяця передає на передову протигрипозні засоби, – додав міський голова Сергій Надал.

Джерело: ternopil.te.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео