Чи буде похолодання на Тернопільщині?

Похолодання і лютих морозів, на які очікували деякі мешканці Тернопільщини не буде. Про це розповіли у Тернопільському обласному центрі з гідрометеорології.

За словами завідувачки сектору метеорологічних прогнозів Оксани Озимків, до кінця місяця і на початку лютого погода буде доволі теплою, близько 0 градусів. Наразі циркулюють повітряні маси з Атлантики і вологе тепле повітря.

Вдень прогнозують від 0 до 5 градусів тепла. Буде вітряно, адже знаходимось у тиловій зоні циклону. Місцеві пориви західного вітру. Подекуди передбачається ожеледиця. За містом також прогнозують слизьку дорогу.

За прогнозами, завтра можлива ожеледиця, буде нелегкий туман через атмосферні фронти. Вночі передбачають дощ, можливий мокрий сніг. Вдень також слід очікувати дощ.

28 січня на Тернопільщині буде без істотних опадів. 29 січня можливий невеликий мокрий сніг і дощ. 30 і 31 січня також буде без істотних опадів.

За словами Оксани Озимків, Тернопільщина перебуває у теплому секторі, тому в атмосфері є потік тепла. Морозів не буде. Зі сторони Росії очікувався «сибірський» антициклон, але холодному арктичному повітрю перешкодив «європейський» циклон: «Середньодобові температури перевищують добову норму на 2-3 градуси».

Загалом переважатимуть південно-західні вітри. Передбачаються невеликі опади у вигляді дощу, незначного снігу. Вночі температура повітря сягатиме близько 2-ох градусів морозу, а вдень слід очікувати 5 градусів тепла.

Джерело: ternopil.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео