Тернопіль виділяє свої гроші, бо уряд економить на бюджетниках

Низку вкрай важливих питань розглянуть сьогодні, 26 січня, на сесії Тернопільської міської ради.

Депутати, зокрема, внесуть зміни до бюджету на 2016 рік. Оскільки на освіту і медицину держава тепер дає недостатньо грошей, місто мусить компенсувати їх дефіцит із власних резервів.

- Змінами до кошторису передбачили зменшення коштів із державного бюджету на утримання закладів освіти на 28 млн грн і на 16,5 млн грн - на заклади медицини, - уточнює міський голова Сергій Надал. – Ще при формуванні держбюджету ми бачили, що грошей на бюджетну сферу недостатньо, бо бракує фінансування на зарплати і комунпослуги 2,5 місяця. Про це інформували керівництво країни. Але коштів не додали, а ще навіть забрали. Якщо уряд не одумається, то ми будемо змушені все фінансувати самі.

Сума, яку місто змушене буде віддати на потреби бюджетників, співрозмірна тій, яку цього року заклали на ремонти дворів і прибудинкових територій. Тож можна було б, за словами пана Надала, набагато суттєвіше покращити благоустрій міста.

- У змінах до міського бюджету також передбачили понад 18 мільйонів гривень на фінансування учнів Тернополя, які навчаються у професійно-технічних закладах, - додає мер. - Фінансову підтримку з казни отримають і три комунальні підприємства: «Тернопільелектротранс» - 4,5 млн грн, «Тернопільводоканал» – 2 млн грн, «Тернопільміськтеплокомуненерго» - 2,7 млн грн.

Окрім того, під час сесії планують виділили гроші на реконструкцію та благоустрій території школи №16, лікарні №3 і на реконструкцію інфекційного відділення, що на вулиці Пирогова. Нагадаю, роботи на цих трьох об’єктах співфінансують із фонду регіонального розвитку.

Про те, що відбуватиметься упродовж сесії, «Терен» повідомить читачам згодом.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото Оксани Слободян

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео