Тернопільська облрада програла суд бару

Управління обліку та контролю за використанням комунального майна Тернопільської обласної ради програло позов про стягнення 377 тис грн. з ТОВ «Корсар» за користування приміщенням на вул. 15 квітня, 15а. Про це свідчить рішення

 Господарського суду Тернопільської області від 16 січня.

Йдеться про приміщення площею 329 кв.м. по вул. 15 Квітня, 15-а. Раніше приміщення належало міськраді, а фірма «Корсар» його орендувала з 1999 р.

У 2011 році суд визнав «Корсар» співвласником приміщення у зв’язку з покращенням майна на суму 212 тис грн., що становить 49,99% від вартості майна.

Договір оренди припинив дію у грудні 2011 року, але з тих пір облрада і фірма до сьогодні не погодили умови використання спільного майна, не проводили його поділ.

Облрада стверджувала, що надсилала фірмі «Корсар» повідомлення щодо припинення оренди і повернення 50,1% приміщення, що залишилось у комунальній власності, але фірма приміщення не повернула і чинить перешкоди в користуванні майном. Зі свого боку «Корсар» отримання повідомлень і перешкоди в доступі до приміщень заперечував.

Суд визнав доводи обласної ради суперечливими і вирішив, що облрада не довела факт своєчасного отримання фірмою «Корсар» повідомлень про доступ до приміщення. Відтак у позові повністю відмовили.

Власниками фірми «Корсар» є Олена Луців, Василь Луців, Марія Росоловська і Андрій Росоловський. Основний вид діяльності підприємства – обслуговування напоями. На вул. 15 квітня, 15а знаходиться однойменний бар «Корсар».

Джерело: nashigroshi.org

 

Вибір читачів за тиждень

Відео