У Тернополі проведуть вечір пам'яті Кузьми

Вечір спогадів про лідера гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка тернополяни проведуть 2 лютого. Тим часом у міськраді розглядають петицію про створення скреву памяті Кузьми та перейменування у його честь одної із центральних вулиць. Відповідь під текстом мають розмістити до 4 лютого.

«На річницю загибелі співака вечір пам’яті «Рік самотності» відбудеться у всіх містах України. Запалити свічку, вшанувати пам'ять співака хвилиною мовчання та виконати пісню із репертуару Кузьми запрошуємо тернополян на Театральний майдан, початок - о 19:00. Закликаємо прийти з гітарою та виконати пісні Кузьми. Ми створили фан-групу в контактах - https://vk.com/skryabin_fans_ternopil. Усі, хто має бажання витупити, просимо зголошуватись на сторінці», - інформує організатор Тарас Касьян.

Також організатори вболівають за позитивну відповідь на петицію «Кузьма Скрябін - герой нашого часу (кожному місту - Місце Щасливих Людей)». Вона вже назбирала 267 голосів із 250 необхідних - http://e-dem.in.ua/ternopil/Petition/View/144.

Дану петицію розглядають в управлінні ЖКГБтЕ та управління культури і мистецтв, повідомляють у прес-службі міськради.

«Тепер управління житлово-комунального господарства і управління культури та мистецтв (в підпорядкуванні якого КП “Об’єднання парків”) нададуть власні пропозиції щодо місця розташування скверу. Можливі наступні варіанти: дати назву скверу, який до цього часу без назви, перейменувати існуючий сквер, назвати так сквер, який буде у новому мікрорайоні міста. Після того, як буде конкретний проект рішення з місцем розташування, його винесуть на розгляд виконавчого комітету, в компетенції якого перебуває це питання», - повідомляє помічник мера Максим Черкашин.

Катерина БОЙКО

Вибір читачів за тиждень

Відео