Найкращі школярі Тернополя отримають винагороду (відео)

Проект надання школярам матеріальної винагороди за успішність запропонував депутат міської ради Володимир Місько. Обранці міста дали «добро» на проект, отож, з вересня цього року 51 учень міста щомісячно отримуватиме по 300 грн. протягом навчального року. 
Володимир Місько поділився з «Тереном» подробицями оригінальної ідеї.

"Це перша спроба вкласти кошти, інвестувати в потенціал учнів, щоб вони могли розвиватись і відчували, що можна за навчання отримати якусь нагороду. Це свого роду подразник, стимул для досягнення успіху молодими тернополянами, щоб вони ставали кращими та успішнішими" - розповідає Володимир Місько.  
- Хто обиратиме найкращих?
- Проект обговорюється більше місяця в місті, він знаходить добрі відгуки, є позитивні коментарі, є застереження з приводу об'єктивності присудження цих стипендій. Сподіваюсь, що всі звинувачення будуть безпідставні, тому що комісія, яку ми плануємо створити, буде дуже фахова, не заангажована, і стипендії призначені найкращим учням нашого міста. 
- Хто та скільки отримуватиме стипендій?
- Загалом 51 учень, який отримуватиме 300 грн протягом дев'яти місяців, тоді, коли триває навчальний процес. Загалом для міста це вартуватиме 138 тис. гривень. 
- Чи очікуєте сплеск знань у підростаючого покоління?
- Необхідні системні зміни у середній освіті. Стипендії - один із елементів, але треба підкріплювати це іншими змінами.

Детальніше - у відео.


Оксана СЛОБОДЯН

Вибір читачів за тиждень

Відео