Працівники ТОВ «Агро-Ланівці» пікетували адміністрацію - вимагають захисту робочих місць (фото)

Із вимогами розблокувати роботу ТОВ «Агро-Ланвці» до керівництва Тернопільщини звернулись працівники підприємства. «Чому влада бездіяльна?», «Припиніть свавілля!», «Дайте людям працювати!» - з такими закликами зібрався колектив під стінами ОДА 28 січня.

- На підприємстві працює понад 50 людей. Середня зарплата – 6 тисяч гривень. Бюджет району отримує понад мільйон гривень надходжень від діяльності підприємства, - каже керівник ТОВ «Агро-Ланівці» Вадим Арістов. – У той же час певна частина громади райцентру блокує нашу роботу. Влада повинна втрутитись і вирішити конфлікт. Адже мова йде про збереження хорошого місця праці для жителів краю.

«Агро-Ланівці» входить до компанії «Агропродсервіс». Керівники стверджують, що ідуть людям назустріч і виправлять ситуацію щодо функціонування підприємства. Хоча опонентами агропідприємства виступає далеко не вся громада райцентру.

Колектив підприємства підготував офіційний лист до очільника області Степана Барна.

«Протягом тривалого переговорного процесу ми запропоновали ряд реальних кроків з пошуку компромісу в ситуації, яка склалася у питанні діяльності підприємства, збереженні робочих місць, напрацювання заходів екологічної безпеки. Три проекти Угоди відхилені. Ми не розуміємо таких підходів у непростий для економіки, агропромислового виробництва час», - йдеться у відкритому листі.

Ситуацію працівникам прокоментував перший заступник голови ОДА Іван Крисак.

- Влада має бути арбітром між двома конфліктуючими сторонами. Ми шукаємо шляхи вирішення у вищих інстанціях. На даний час очільник області у відрядженні. Після приїзду в Тернопіль він проводитиме особисті зустрічі з двома сторонами, під час яких спільно розв’язуватимуть дане питання.

Катерина БОЙКО

Фото автора і з відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео