Тернопільські сноубордисти знову кращі в Україні (відео)

Юні тернопільські сноубордисти знову кращі в Україні. Днями вони привезли два десятки нагород, серед яких і кілька золотих медалей. На одному з тренувань чемпіонів побували кореспонденти intb.te.ua.

РОМАН, сноубордист

«Приходимо на горку, розминаємося, там, тулуб, руки, ноги, розігріваємося, взуваємо сноуборди і починаємо тренуватися по трасі».

Так, в кількох словах Роман описує звичне тренування зі сноуборду. В свої 12 років він отримав срібну медаль на всеукраїнських змаганнях і каже, перемога ця не перша. Як і в багатьох інших вихованців спортивної школи «Екстрім». Днями з 2-го етапу змагань зі сноуборду в Карпатах вони привезли двадцять нагород. Тернопільські спортсмени знову «окупували» п’єдестал в Буковелі.

ТЕТЯНА РОМАНИШИН, заступник директора з навчально-тренувальної роботи ДЮСШ «Екстрім»

«Ми здобули 20 нагород, з яких 5 – золотих, 8 – срібних і 7 бронзових».

НАСТЯ РОМАНІВ, сноубордистка

«Перше, що відчувається, це страх, тому що може і якась перешкода бути на трасі, тому потрібно бути постійно зібраним».

АНЯ ЖИГУНОВА, сноубордистка

«У змаганні «слалом», в мене третє місце. Було тяжко змагатися, я боялася, але виграла третє місце».

Спорстмени зізнаються, конкуренція на змаганнях цьогоріч була чимала. Адже, дівчата з інших команд тренувалися не лише в Україні, а й за кордоном. Однак, за перші місця все ж боротьба була між своїми.

ТАНЯ ТАРНАВСЬКА, сноубордистка

«-Хто був найсильнішим з конкурентів? – Моя подруга, Романів Настя, теж з Тернополя. Ще з Києва були сильні суперники, вони були на зборах в Австрії, вони там накатались».

В Тані Ярош лише за минулий рік – 9 золотих медалей, на цей раз знову привезла золото та срібло. Окрім перемог, каже заняття спортом дає чимало переваг.

ТАНЯ ЯРОШ, сноубордистка

«Влітку ми тренуємося в залі, на батуті – це дуже корисно, як для нашого здоров’я, так і для нашої краси. Мені здається, якби я не займалася спортом, я би такої фігури, зовнішності, підготовки не мала».  

Таня вже 6 років наполегливо займається сноубордом і каже, розслаблятися собі не дозволяє. Попереду ще Кубок України в Києві, де тернопільські спортсмени сподіваються отримати не одну нагороду.

ВОЛОДИМИР ЛІЩУК, директор ДЮСШ «Екстрім»

«Влітку вони тренуються на роліках, на скейтах. Бігають, стрибають, плавають, а потім стають на сноуборди чи на лижі і тоді тренуються».

Тренування та бажання – головний секрет успіху юних чемпіонів, каже Володимир Ліщук.

ВОЛОДИМИР ЛІЩУК, директор ДЮСШ «Екстрім»

«В нас підбираються діти, які маються це бажання. В нас є натовп майстрів спорту – 4 юнаки і 11 дівчат. І в нас такі завзяті спортсменки, і досягаються відповідних результатів і я поклав своє життя за те, щоб було їх більше і вони досягали результати».

На сноубордах, кажуть спортсмени, тримаються майже так само впевнено, як на своїх двох.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео