У Тернополі – виставка загиблого фотожурналіста-айдарівця (відео)

Виставку світлин загиблого в АТО фотокореспондента, волонтера і добровольця батальйону “Айдар” Віктора Гурняка відкрили у Тернопільській бібліотеці №4 для дорослих.

Експозиція має назву “Війна в моїй країні”. Тут представлені фотороботи автора з подій Майдану та серія знімків із життя його батальйону. Вшанувати пам’ять героя прийшли рідні, друзі, колеги та військові побратими.

Віктор Гурняк загинув у жовтні 2014 року на Луганщині. Сталося це внаслідок вибуху мінометного снаряда, коли хлопець під обстрілом вивозив поранених. В пам’яті рідних, друзів та бойових побратимів він залишився світлою та доброю людиною, яка пожертвувала своїм життям заради інших. Фотовиставку робіт Віктора під назвою “Війна в моїй країні” відкрили для того, аби показати, що своїх героїв ми не забуваємо.

– З Віктором ми дуже багато пригод пережили в Пластовому житті, позапластовому житті, громадському, політичному, дуже всякому різному. Можу сказати, що він був прикладом як мінімум двох речей: перше – це жертовності. Він завжди ставив своє нижче інших. Прикладом того стало, що він фактично і весь Майдан був, і на Інститутській був. Потім зайнявся волонтерською працею. І врешті пожертвував своїм життям заради нас, заради ближніх, – розповідає друг Віктора Гурняка Назар Зелінка.

– Сьогодні ми зібралися тут, вшановуючи пам’ять людини, якої з нами немає. Але, дивлячись на усміхнене обличчя Віктора, можу сказати, що ця людина любила життя. І для того, щоб могли жити ми, сьогодні його з нами немає, – говорить волонтер Ольга Колос.

Джерело: tv4.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео