Агро-новини 29 січня

Новини аграрного сектору.

Відшкодовувати ПДВ аграріям почнуть вже у лютому

Нова система відшкодування ПДВ аграріям повинна запрацювати з 1 лютого 2016 Про це на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявила міністр фінансів України Наталія Яресько.

«Державне казначейство України вже з минулого тижня почало відшкодовувати ПДВ аграріям. Система доопрацьована і функціонує », – зазначила міністр.

За словами Яресько, поки складно спрогнозувати ризики, оскільки функціонують три різні податкові декларації.

Це не полегшує адміністрування податків, проте міністр запевнила, що Мінфін зробить все можливе для зменшення кількості перевірок.

«Хочу підкреслити, що пропозиції уряду, які були надані в законопроектах по бюджету і в податкових змінах, не включали три різні спецрежими», – заявила Яресько.

ab.org.ua

Аграрний комітет схвалив законопроект про мінімальні ціни на молоко

Комітетом Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин було схвалено до другого читання проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання закупівельної ціни на молоко та підтримки села».

Про це йдеться на сайті відомства.

У підсумку чого Верховній Раді України було рекомендовано прийняти даний законопроект у II читанні в цілому як Закон.

Згідно даного законопроекту зареєстрованого під №2089 від 10.02.2015 пропонується внести зміни до Закону України «Про молоко та молочні продукти» та Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України».

Законопроект передбачає доповнення Закону України «Про молоко та молочні продукти» статтею 16 – 1, якою Держава встановлює мінімальні закупівельні ціни на незбиране сире товарне молоко у розрахунку за 1 кілограм (без урахування податку на додану вартість) для молока другого ґатунку — 4 грн.

Наслідками економіко-правового середовища прийняття даного законопроекту стануть справедливі ціни за вироблену продукцію для особистих (підсобних) селянських та малих фермерських господарств.

А також буде усунуто несправедливий розподіл додаткової вартості, коли виробник, приклавши найбільше праці, отримує найменшу частину доданої вартості.

Бджолярі зможуть контролювати пасіки на відстані 300 км

Польські студенти розробили систему нагляду за пасікою.

Польські студенти розробили систему нагляду за пасікою, що працює на відставні до 300 км, повідомляє портал Еchodnia.eu.

Студенти університету, що знаходиться у місті Радом, розробили систему, яка зможе повідомляти бджоляру скільки меду зараз зібрали бджоли, температуру у вулику та навіть просигналізувати, якщо почалося роїння. Сама ж система складається з ваг, камер, термометра, мікрофону, мікропроцесора і сонячної батареї. Керувати ж процесом бджоляр зможе зі свого смартфона, знаходячись на відстані до 300 км від пасіки.

Підготував Орест Сарматський

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео