Сьогодні аграрії обиратимуть головного на Тернопільщині

Сьогодні, 29 січня, аграрії з усієї Тернопільської області з’їхалися на аграрний форум та виборчу конференцію, аби обрати нового голову обласної організації Аграрної партії України. Засідання відбувається в управлінні агропромислового розвитку Тернопільської ОДА.

На виборчу конференцію завітав лідер Аграрної партії України Віталій Скоцик. Перебуваючи на Тернопіллі з робочим візитом, лідер аграріїв мав змогу ознайомитися з аграрними проблемами Тернопільщини, а також відвідав місцеве сільгосппідприємство «Агропродсервіс», що у Настасові.

 Раніше лідер Аграрної партії вже бував в області і зазначив, що з того часу чимало змінилося. Попри те, що Тернопільська область - одна з «найаграрніших» областей країни, на тогорічних місцевих виборах вона була не такою активною, як хотілося б. «З багатьох областей, в яких ми брали участь у виборах, Тернопільська область взяла участь лише в двох районах, – зазначив Віталій Скоцик на зустрічі з журналістами. – Ми не йшли до обласної ради в Тернопільські області. 5 вересня 2015 року ми були змушені звільнити повністю вже керівництво обласної організації Аграрної партії України і розпустити всі керівні органи районних організацій. Ми допрацьовували партію як структуру в області, тому другою частиною сьогоднішнього форуму буде виборча конференція».

Напередодні такі конференції відбувалися на районних рівнях, а сьогодні аграрії з районів мають обрати обласного очільника.

Довідка. Аграрну партію України засновано в 1996 році. У вересні 2014 новим лідером політсили став Віталій Скоцик. За результатами виборів до місцевих органів влади – це третя політична сила за кількістю міських, сільських, селищних голів і п'ята за кількістю депутатів місцевих рад у загальному рейтингу кількості кандидатів, які були висунені і пройшли за списками партій.

«Терен» слідкує за перебігом подій. Деталі читайте у наступних публікаціях.

Соломія ШАЛАЙ

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео