У Тернополі відтворять події сторічної давності

В Україні 29 січня відзначать День пам’яті героїв Крут. У Тернополі з цієї нагоди знімуть ролик-інсценізацію подій під Крутами. Усі охочі тернополяни можуть долучитися до цієї акції на Театральному майдані.

– Ідея полягає у тому, щоб зняти пропагандивний ролик, який буде відтворювати не реконструкцію самих подій, а те, як молодь міста при потребі могла б збиратися сьогодні, якщо буде заклик від бійців, – говорить керівник Тернопільського обласного осередку Молодіжного Націоналістичного  Конгресу Василь Дубовий.

Реєструватимуть учасників безпосередньо перед зйомками у координаційному наметі о 14:00.

– Крутянці в нашій історії посідають особливе місце – вони одні з перших віддали свої життя за новопроголошену Українську державу. Тому метою акції є показати, що ці юнаки є справжнім прикладом громадської позиції для сучасної молоді, – зазначили організатори

Акцію організовують молодіжні громадські організації за підтримки Молодіжної міської ради та департаменту сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту ТОДА.

Ролі будуть розподіляти о 14:30. Акція розпочнеться о третій годині.

Нагадаємо, що 29 січня відзначають День пам’яті героїв Крут. 300 курсантів і гімназистів поблизу залізничної станції «Крути» прийняли бій з більшовицькою армією, який тривав 5 годин. Після нього взяли у полон та розстріляли близько 30-ти юнаків.

Джерело: ternopil.te.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео