Віталій Скоцик: «Коли б Верховна Рада слухала, то нам не треба було б страйкувати»

Про необхідність єдиного законопроекту, який би показував інтереси всіх українських аграріїв, та загальнонаціональні страйки аграріїв розповів в Тернополі лідер Аграрної партії України Віталій Скоцик, який прибув на звітно-виборчу конференцію і аграрний форум.

Українська аграрна спільнота збентежена змінами  в земельних відносинах та системі оподаткування. Аби вберегти свої господарства від занепаду, аграрії змушені страйкувати. «Коли парламент пішов на зимові канікули, ми інтенсивно працювали зі всім аграрним середовищем для того, щоби створити єдиний законопроект, який відображає інтереси найменшого, середнього, більшого – виноградара, молочника, свинара і всіх інших, - повідомив голова Аграрної партії Віталій Скоцик. – Вчора цей проект був до кінця допрацьований всіма асоціаціями. Думаю, що він сьогодні буде внесений на голосування у Верховну Раду. Ми попрацювали з всіма фракціями, але я вам чесно скажу, що я нікому з них не вірю, хоча багато з них сказали, що будуть голосувати і підтримувати».

В разі невдачі в Раді, головний аграрій Скоцик запевнив, що вся агроспільнота підтримуватиме законопроект загальнонаціональними страйками: «Він буде під стінами Верховної Ради, він буде під стінами Кабінету Міністрів і він буде по всій території нашої країни. Доки ми (Аграрна партія України – прим.) не прийдемо у Верховну Раду, іншого інструменту немає. Коли б Верховна Рада слухала, то нам не треба було б страйкувати. На жаль, вони цього не розуміють, тому ми маємо комбінувати цивілізовані інструменти світової демократичної боротьби – поляка, француза, німця, будь-кого – страйк із законотворчою діяльністю».

До слова, протягом 2015 року за ініціативи Аграрної партії України відбулося 6 загальнонаціональних страйків проти змін системи оподаткування та земельних питань.

Соломія ШАЛАЙ

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео