Голова Аграрної партії України взяв участь у роботі звітно-виборної конференції обласної партійної організації АПУ

Як уже повідомляв «Терен», упродовж двох днів на Тернопільщині перебував голова Аграрної партії України Віталій Скоцик. Він ознайомився з роботою ряду сільськогосподарських підприємств, виступив на обласних телеканалах і радіомовленні, дав прес-конференцію для журналістів. А 29 січня взяв участь у звітно-виборній конференції обласної організації АПУ.

Як відомо, 5 вересня 2015 року з’їзд Аграрної партії України звільнив попереднє керівництво обласної і місцевих організацій Тернопільщини через невиконання Статуту партії. Однак з часом стало зрозуміло, що одна з найпотужніших сільськогосподарських областей не може залишатися осторонь політичних процесів і захисту інтересів хліборобів краю. Тож практично з кінця минулого року йшла активна розбудова Аграрної партії на Тернопіллі, яка завершилась обласною звітно-виборною конференцією.

У роботі конференції взяли участь понад 200 делегатів та запрошених аграріїв з усіх районів Тернопілля, а також гості з Львівської, Хмельницької й Івано-Франківської областей.

Тон у роботі партконференції задав голова АПУ Віталій Скоцик, зупинившись на кількох принципових речах. Серед іншого він наголосив, що Аграрна партія сьогодні категорично виступає проти продажу землі, оскільки наше суспільство ще не готове до таких процесів, і це призведе до обезземелення селян, з усіма негативами для вітчизняного продовольчого ринку, монополізації землі товстосумами. До речі, теза про заборону ринку землі у програмних засадах партії народилася минулого року після зустрічі Віталія Скоцика з аграріями Тернопілля.

Що стосується відміни спецрежиму ПДВ для сільгоспвиробників, то голова партії рішуче аргументував неприйнятність таких кроків Кабміну і Верховної Ради хліборобами всієї України, про що засвідчили нещодавні масові протестні акції селянства, і що ці питання найближчим часом знову стоятимуть на порядку денному Всеукраїнської аграрної ради та Всеукраїнського страйкового комітету.

Під час обласної звітно-виборної конференції сформовано нове керівництво Тернопільської обласної партійної організації Аграрної партії України. Її головою одноголосно обрано відомого у нашому краї господарника, генерального директора компанії «Агропродсервіс» Івана Чайківського. Його першим заступником став голова Тернопільської міської партійної організації, відомий бізнесмен і громадський діяч Володимир Мариновський, а заступниками - директор підприємства «Агроінвест» з Козівського району Юрій Пудлик та юрист із Тернопільського району Володимир Мужевич. Головою ревізійної комісії обласної партійної організації обрано фінансового директора ТОВ «Агро-Рось» Людмилу Немцеву.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео