На Лановеччині задумались над розвитком кооперативів

Голова Лановецької РДА Юліан Сірант зустрівся із жителем села Москалівка Василем Приймаком. Обговорювали питання співпраці у сфері розвитку сільськогосподарських кооперативів, зокрема, м'ясо-молочного напрямку та садівництва, позаяк  Москалівка відома на Лановеччині своїм садом, що належав місцевому колгоспу, а зараз не використовується належним чином.  

Юліан Сірант окреслив можливі перспективні напрямки розвитку таких кооперативів на Лановеччині, поставивши відповідне завдання відділу агропромислового розвитку РДА.  

«В районі достатньо водойм, отже, можна подумати про розвиток рибальства та рекреаційних зон, - сказав він. - Понад 1000 га лісів, заліснених територій та самосіву – тут теж є поле для діяльності таких кооперативів. Можна подумати про насадження енергетичної верби вздовж автошляхів та її використання в якості снігоутримувача в період сніжних зим, а також для формування з відходів, що неминуче виникнуть внаслідок розчищення посадок, палетів, необхідних для опалення закладів соціально-культурної сфери. Все це сприятиме розвитку краю, створенню нових робочих місць і підвищенню добробуту наших краян».

Лановецька РДА

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео