Ювіляр з Вишнівця має спільне коріння з Папою Римським

100 літ зозуля накувала жителю Вишнівця Григорію Антоновичу Івасюку. Ювіляра привітали і вручили подарунки керівник районного терцентру соціального обслуговування Наталія Мандзюк,  селищний голова Вишнівця Олег Стефанський, голова Збаразької районної ради Світлана Боднар.

Світлана Боднар розповіла: «Життя пана Григорія було нелегким - російсько-польська війна, катівня більшовицького режиму, Друга світова війна. На жаль, Григорій Антонович дуже погано чує, тож діалог із ним був неможливим. Проте багато цікавого про нього розповів племінник, донька, яка переїхала з Вінниці і доглядає батька. Мене вразили два факти: ветеран-фронтовик ніколи не одягав медалей (переживши репресії більшовиків, пройшовши війну, він соромився цих відзнак і не сприймав). Другий цікавий факт - рідні дідуся кажуть, що він має спільне коріння з Папою Римським Іоаном Павлом ІІ. Стверджують, що ретельно вивчили генеалогічне дерево свого роду і розповіли, що коли в Київ з візитацією приїжджав Іоан Павло ІІ, Григорій Антонович їздив у столицю, але із Папою зустрітися не вдалося. Проте у юності він нібито зустрічався з ріднею Іоана Павла ІІ, яка жила в Польщі.

А ось тут цікаве посилання http://www.spilka.pt/pt/links/2983-2011-06-28-22-06-22
на матеріал про нібито український родовід Іоана Павла ІІ. Власне тут про те, що мати майбутнього Папи – Качаровська (дівоче прізвище) походить з греко-католицької родини з Тернопільщини».

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео