Мешканці Тернопільщини стають жертвами торгівлі людьми

 Найчастіше – це трудове і сексуальне поневіряння. Наразі, у Кременецькому суді розглядають справу злочинного угрупування, яке перевозило людей до Росії у трудове рабство.

«В минулому році працівниками міліції було виявлено злочинну організовану групу, яка шляхом обману займалася вербуванням і переміщенням передач людей з метою трудової експлуатації у кількості 15 осіб. За цим фактом була порушена кримінальна справа за ст. 149 «торгівля людьми» Кримінального Кодексу України. Громадяни України вербувалися для роботи у теплицях в Російській Федерації», – поділився начальник відділу по боротьбі зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції у Тернопільській області Володимир Агеєв.

Затримали злочинців під час перетину кордону. В автомобілі знаходилися люди, яких перевозили для виконання робіт у Росії. Жертви мали працювати близько 12-14 годин безкоштовно. Грошей їм ніхто не збирався платити. Ці факти було задокументовано і направлено до суду. Наразі, справою організованих злочинців займається Кременецький суд.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео