Рік після трагедії в «Збручі»

Рік тому Тернопільщина втратила шістьох бійців батальйону «Збруч», які загинули 1 лютого 2015 року під час пожежі в селі Червоний Чабан на Херсонщині. З цього приводу в різних районах нашої області вшанували пам’ять загиблих. До сьогодні не можуть знайти винних в цій трагедії.

Пожежа, яка трапилася в одному з наметів на території старої ферми в польовому таборі ЗСУ на Херсонщині, забрала життя Вадима Вернигори з Підволочиського району, Руслана Чухася з Гусятина, тернополян Юрія Наливайчук, Павла Римара та Назарія Сикліцкого, Назара Кулинця зі Зборівщини – їхня загибель сколихнула не лише рідних та друзів, але й все суспільство.  

1 лютого  в Гусятинській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. відкрили меморіальну дошку випускнику цієї школи Руслану Чухрасю. Право відкрити пам’ятний знак надали батькам, вдові та дітям загиблого.

Не забули про трагічну дату й високопосадовці. Вчора губернатор Степан Барна спільно з керівництвом міської ради, представниками  обласного військового комісаріату та іншими чиновниками відвідали могили загиблих бійців на Микулинецькому кладовищі та на кладовищі у с. Підгороднє.

Ще 30 серпня меморіальну дошку освятили і в селі Млинівці на Зборівщині, де виріс, навчався і жив Назар Кулинець. Повісили дошку на фасаді школи, де навчався Назар.

Дівчина Назара, тернопільська поетеса Надія Німець і досі важко переживає втрату. «Вже минув рік... Рік сумнівів і сліз. Рік заупокійних Служб і молитов (ніколи не думала, що буду так рано молитися за твій упокій). Рік великої втрати і несправедливості суду. Рік, в якому багато питань і жодної відповіді. Рік великої підтримки і переживань за інших родин загиблих. Ми цілий рік чекали на твоє повернення, і як би не було, чекаємо і надалі... Ти бережи батьків і сестричку і не залишай мене одну. Ти потрібен нам! Молитимемось!», - пише Надія на своїй сторінці в соціальних мережах.

Соломія ШАЛАЙ

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео