«Рік самотності» об’єднав всіх українців (фото, відео)

 Сьогодні, 2 лютого, виповнилося рівно рік від фатального для українського мистецтва ранку, коли в автомобільній катастрофі загинув вокаліст гурту «Скрябін», а також письменник, волонтер і громадський діяч Андрій Кузьменко. Як і рік тому, тернополяни знову вийшли на Театральний майдан, аби заспівати всенародні хіти «Скрябіна» і вшанувати пам’ять свого кумира.

 «Рік самотності» – вечір пам’яті, який зібрав прихильників творчості Андрія Кузьменка на головних площах міста по всій Україні. Тернопіль не став винятком, здивувавши велелюдністю на Театральному майдані.

 – На піснях Андрія я виріс, з ними дорослішав, з ними зрозумів багато речей, багато чого в них навчився. Пісні «лягають» на душу, тексти запам’ятовуються, – поділився тернополянин Андрій Омельницький. – Кузьма завжди вмів залишатися собою, мав свою позицію. Це такий добряк, яких насправді дуже мало. 

На відміну від вечора пам’яті, який зібрав всіх в день смерті кумира, сьогодні обійшлося без сліз і свічок. Тернополяни різного віку з тихим смутком співали вже всенародні пісні «Спи собі сама», «Маршрутка», «Дельфіни» і ще багато інших хітів, які за життя подарував Кузьма Скрябін.

Соломія ШАЛАЙ

Фото, відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео