Австралійський посол огляне замки Тернопільщини

Тернопільська область може співпрацювати в культурній, туристичній та  сільськогосподарській галузях з Австралією. Такі сподівання висловив губернатор області на зустрічі з надзвичайним та поважним Послом Австралії в Україні Дагласом Робертом Траппеттом, який сьогодні, 3 лютого, перебуває з візитом на Тернопільщині.

Губернатор повідомив, що область зацікавлена в модернізації економіки, впровадженні інноваційних галузей промисловості, сільського господарства, а Австралія в цих питаннях – беззаперечний авторитет. 

«Хотів би зазначити, що Австралія – важлива для нас країна з точки зору економічного потенціалу, перспектив залучення інвестицій, взаємовигідного співробітництва у сфері економіки, туризму, культури, освіти», – сказав голова ОДА Степан Барна.

 Принагідно Степан Барна похвалився туристичним потенціалом Тернопільської області, нагадавши, що на її території розташовано 34 фортифікаційні споруди: «Тернопільщина багата туристично-рекреаційними спорудами, особливістю культури. Ми маємо що показати. Є пропозиція організувати прес-тур для мас-медіа Австралії. Ми готові цьому сприяти». Також сьогодні Даглас Траппет мав відвідати деякі з фортифікаційних споруд області.

Австралійський представник наголосив, що його країна зацікавлена підтримувати з Тернопільщиною торгівельні зв’язки, а також співпрацювати в сільськогосподарському, культурному та туристичному секторах. «Звичайно, Австралія знає про Україну і через Донбас, і через Крим, і через падіння Боінга-777. Звісно, ми не рекомендуємо нашим туристам їхати на Схід чи до Криму, що ж стосується вашого регіону, то говоримо їм, що це безпечне і мирне місце, і заохочуємо їх їхати саме сюди, – зазначив Даглас Траппет. – Мені здається, що треба більше згуртуватися, аби залучити більше туристів. Це буде заводити валюту в регіон».

Посол Австралії отримав від губернатора запрошення на Міжнародний інвестиційний форум «Тернопільщина Інвест-2016», який пройде в Тернополі 19-20 травня цього року.

Соломія ШАЛАЙ

Фото авторки

 

Вибір читачів за тиждень

Відео