У Тернополі проведуть акцію на підтримку хворих людей

У Всесвітній день хворого до пацієнтів тернопільських лікарень завітають гості. Щорічно 11 лютого у світі відзначають Всесвітній день хворого. У Тернополі з цієї нагоди проведуть акцію в підтримку людей, які перебувають у лікарнях. Про це розповіла в ефірі «Ух-радіо» волонтерка Валентина Конотопська.

Дівчина є волонтером Логістичного центру допомоги бійцям АТО, а також головою Тернопільської обласної молодіжної організації «Іскра любові» при Архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, повідомляє «Тернопіль».

– 11 лютого всі молодіжні організації підуть по лікарнях міста. Ми відповідаємо за першу міську лікарню. Туди підемо з нашим духівником отцем Орестом Павліським, який є медичним капеланом цієї лікарні. Там відбудеться молебень, посвята булочок та образочків. З колядою та іншою програмою ми підемо по палатах та відвідаємо хворих, – розповідає Валентина Конотопська.

Організація проводить багато інших заходів: відвідує дитячі будинки, пансіонати. Уже близько року вони плетуть фенічки та браслети-вервечки для військових і передають їх на передову.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео