Хто з тернопільських селебріті найактивніший у Facebook

Сьогодні, 4 лютого, своє 12-річчя святкує найпопулярніша у світі соціальна мережа Facebook. Станом на 2015 рік український сегмент користувачів налічує вже більше 4 з половиною мільйонів осіб. Аудиторія Facebook в Україні щороку стабільно зростає на 25-30%.

Зараз складно зустріти молоду людину, яка б не була зареєстрована в цій широковідомій американській соцмережі. Аккаунт (обліковий запис у комп'ютерній системі — сукупність наданої інформації про користувача.) в Facebook не просто данина моді чи спосіб поділитись фото з друзями. Свої «сторінки» мають більшість політиків, громадських діячів, різноманітні чиновники, зірки естради, волонтери…По суті, немає такої галузі в Україні та Тернополі зокрема, що не була б представлена у Facebook. Бізнесмени отримують безкоштовний рекламний майданчик, поети та письменники вдячних читачів, глядачів та слухачів, а політики – величезну трибуну та зворотній зв'язок.

Серед українських чиновників жовту майку лідера заслужено носить Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Кількість його підписників – 362844 особи.

Тернопільським політикам та зіркам естради, звісно, далеко до подібних вершин. Проте і в нас є свої місцеві активні користувачі Facebook.

Одним з перших до соціальних мереж долучився наш очільник області – Степан Барна. Подейкують, більшість тернопільських чиновників зареєструвались у Facebook з легкої руки губернатора.

Серед лідерів по кількості підписників їх сторінки сам голова ОДА (facebook.com ) – його профіль, окрім друзів, читає ще 3853 особи. На цілу тисячу відстає від нього міський голова Сергій Надал ( facebook.com )– в його активі 2080 поціновувачів.

Трійку лідерів замикає Назар Зелінка (facebook.com ) з 610 шанувальниками.

Волонтери та громадські діячі користуються Facebook ще активніше. В аккаунті відомої активістки тернопільської «Самооборони» Лілії Мусіхіної (facebook.com ) налічується 2739 підписників.

Активний в багатьох сферах Олександр Башта ( facebook.com ) має 2060 читачів, а Люба Вовк (facebook.com ) зібрала 718 шанувальників.

Серед відомих тернопільських спортсменів та зірок естради найбільше комунікують в соціальних мережах музичні виконавці. На сторінку популярного тернопільського гурту Los Colorados (facebook.com ) підписано більше 15 тисячі осіб.

Колишній фітнес-директор, а тепер директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Тернопільської ОДА Віктор Мацикур (facebook.com ) зібрав 596 зацікавлених.

Відома тернопільська спортсменка та тренер Лілія Проць (facebook.com ) має 291 підписника.

Ідея створення веб-сайту, де кожен охочий може розмістити публічну чи напівпублічну анкету та сформувати власний список контактів, з яким ділиться роздумами, фотоспогадами чи іншими особистими даними, належала Марку Цукербергу. Щороку його творіння стає все більше популярним серед відомих та пересічних тернополян. Тепер кожен має змогу особисто звернутись до будь-якого чиновника і в режимі онлайн прослідкувати за новими здобутками улюблених місцевих селебріті.

Тамара КОБЛИК

 

Вибір читачів за тиждень

Відео