У краєзнавчому музеї - виставка умільців Тернопілля (відео)

Із 28 січня по 15 лютого у тернопільському краєзнавчому музеї можна відвідати виставку творчих доробків майстрів  народних художніх промислів.

Іван Кузишин, провідний методист обласного центру народної творчості: «Це спільний проект обласного методичного центру і краєзнавчого музею. Проект розрахований на те, щоб вироби атестованих майстрів побачили не лише у вузькому колі, але й жителі та гості Тернополя».

У художній культурі українців народне декоративне мистецтво завжди відігравало важливу роль, інформує ТМЦ.ІНФО. Кожен майстер намагається створити щось особливе. Так, у роботах Геннадія Ясимова іконопис поєднується різними техніками.

Іван Кузишин, провідний методист обласного центру народної творчості: «Він поєднує свої роботи не тільки різьбою по дереву, а й робить гальванописні оправи. Його роботи – це українська ікона. У своїй роботі він хоче відшукати не візантійську, не грецьку, а саме українську ікону».

На виставці поєднались різноманітні техніки: вишивка, валяння, різьблення по дереву, іконопис, художнє моделювання та інші. Загалом свої роботи представили близько 40 майстрів з різних куточків Тернопільщини.

Планується, що протягом усього 2016 року в холі краєзнавчого музею відбуватимуться уже персональні виставки майстрів.

Вибір читачів за тиждень

Відео