За крадіжку кукурудзи підлітка покарали неадекватно

За апеляцією прокуратури тернопільської області апеляційний суд пом’якшив неповнолітньому призначене вироком суду першої інстанції покарання за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.15 ч.2 ст.185 КК України (незакінчений замах на вчинення крадіжки).

Борщівський районний суд засудив неповнолітнього, який раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, до 6 місяців позбавлення волі за незакінчений замах на вчинення крадіжки зерна кукурудзи. На підставі ст.105 КК України його звільнено від покарання у виді позбавлення волі та застосовано до нього примусові заходи виховного характеру.

Прокуратура області не погодилася з цим вироком суду у зв’язку з невідповідністю призначеного покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого, а тому оскаржила його у суді вищої інстанції.

Апеляційний суд, погодившись з доводами прокуратури, ухвалив змінити вирок суду 1-ої інстанції та призначив неповнолітньому покарання у виді штрафу в сумі 510 гривень та відповідно до ст.105 КК України звільнив його від покарання, із застосуванням примусових заходів виховного характеру у виді застереження та обмеження дозвілля – заборони відвідувати громадські місця за відсутності батьків після 20 години, терміном на один рік. 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області 

Вибір читачів за тиждень

Відео