15 млн. гривень Тернопільщина зекономила завдяки Польщі

4 лютого, МНСники Тернопільщини звітували за діяльність протягом 2015 року. "Технічне забезпечення бажає бути кращим, але стан не плачевний", - розповідають працівники МНС. Про діяльність та розвиток надзвичайних служб розповів "ТЕРЕНу" начальник управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей. 

- Яке обладнання представлене на показовій виставці перед керівництвом області?

-  В Тернопільській області підводяться підсумки службової діяльності служб цивільного захисту за 2015 рік. В рамках проведення заходу ми представили для голів районних державних адміністрацій одну із служб - протипожежну службу цивільного захисту. Було представлено піротехнічний підрозділ і його оснащення, було представлено хімічний підрозділ з автомобілем Jelcz, який був подарований нашими польськими колегами у грудні 2015 року. Подарували нам автомобіль повністю з європейським обладнанням. Окрім цього пожежний автомобіль по своїм технічним характеристикам може замінити автомобілі, якими зараз ми користуємось. 

- Яке обладнання отримали від ОДА?

- На сьогоднішній день головами ОДА та обласної ради було передано в управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій аварійно-рятувальне обладнання: мотопили, електрогенератори, інше обладнання. Це обладнання буде встановлено на пожежно-рятувальних автомобілях аварійного загону і буде використовуватись при ліквідації надзвичайних ситуацій.

- Чи повністю забезпечені надзвичайні служби Тернопільської області необхідною технікою?

- На сьогоднішній день всі пожежно-рятувальні підрозділи забезпечені в якісь мірі, але не  повністю. Звичайно, що цього обладнання не зовсім достатньо. Час йде вперед, з'являються нові взірці. Ми  хотіли б забезпечуватись так само, як в Європі, щоб наші рятувальники мали сучасне обладнання і могли оперативно, вчасно і якісно надавати допомогу. 

- Скільки обласний бюджет зекономив на польських подарунках?

- За 2015 рік ми отримали 3 автомобілі. Загальна вартість яких більше як 15 млн. гривень. Це практично зекономлені бюджетні кошти.



Детальніше у відео.


Оксана Слободян

Вибір читачів за тиждень

Відео