Демобілізований боєць батальйону «Збруч» видав вже другу збірку віршів

Боєць батальйону «Збруч» Володимир Базар із села Великий Ходачків Козівського району сьогодні демобілізований. Повернувшись додому продовжує писати вірші.

Нещодавно вийшла у світ вже друга його збірка поезій  «Мандрівник». Презентація її відбулася у Козівській районній бібліотеці. Ця подія зібрала рідних, однодумців, побратимів Володимира Базара та шанувальників поетичного слова.

Боєць із хвилюванням розповідав історію написання своїх віршів, адже у читальному залі бібліотеки зібралась чималенька аудиторія шанувальників, однодумців, побратимів, пише Наш день

– Майже усі твори, а їх у збірці близько п’ятдесяти, були створені під час служби у Збройних Силах України, – зізнається автор. – Не вважаю себе особливим чи дуже талановитим, просто не можу тримати в душі того, що накопичується упродовж певного часу.

Перший вірш Володимира Базара «Якби не була ця весна», присвячений дружині Оксані, синові Віталію, а також Україні. Саме він дав старт поету до нових звершень.

– Написавши цей вірш, я розмістив його у соціальній мережі, де отримав багато «лайків» і схвальних коментарів, – пригадує Володимир. – Наступного дня його вже читали по національному радіо у «Солдатській пошті». Це дало мені поштовх, силу і віру в себе.

Військовий зрозумів, що тримаючи в руках зброю і захищаючи Україну від ворога, може в іншій руці тримати блокнот і ручку, адже щире, правдиве українське слово теж є могутньою зброєю.

Вже у вступному слові до читачів Володимир Базар по-філософськи розмірковує і запевняє, що всі ми є мандрівниками, а наше життя – дорога із підйомами і спусками, інколи встелена терном, а інколи пелюстками троянд.

Вірші і гуморески військовослужбовця-поета, крім автора, декламували гості, а також читачі бібліотеки – творча група дітей «Берегиня» (учні Козівської школи №1 – гуртківці театру-студії «Дивосвіт»).

Зі щемом і видимим болем автор зачитав вірш, присвячений побратиму, товаришу, який загинув – «До…Ля». Слухачі не стримували сліз.

Подарунком для учасників презентації та автора збірки була патріотична пісня на слова нині покійного нашого поета-земляка Ярослава Тучапського у виконанні викладача Козівської школи мистецтв Ірини Зерук.

Скромна, виважена, талановита людина, у поезії якої немає фальші, а лише добро, любов, краса… Так характеризували Володимира Базара начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Микола Круць, члени громадської організації «Самооборона Козівщини» Оксана Захарків, Петро Галаса, Іван Вовк, жителька Козови Ольга Предимірська, яка надала йому спонсорську допомогу, тим самим віддячивши бійцю-поету за патріотичне виховання підростаючого покоління, заступник директора Козівської загальноосвітньої школи №1 Лілія Шимонович, громадська діячка Іванна Ярема, побратим і односелець поета – демобілізований військовослужбовець Степан Ящишин.

Кожен бажаючий міг придбати книгу Володимира з особистим автографом, подякувати його батькові Ярославу за виховання такого мужнього сина, дружині Оксані за терпіння і чекання. А потім були спільні фото разом із побратимами Володимира, які завітали на зустріч, щоб підтримати бойового товариша і розділити з ним радість виходу у світ другої збірки, яку, до речі, можна придбати у Козівській центральній районній бібліотеці.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео