Римо-католицькі родини у Тернополі дотримуються традицій і готують пампухи

У Польщі у жирний четвер з’їдають понад сто мільйонів пончиків. У цей день практикується масове переїдання, однак священики радять особливо не захоплюватися цією традицією. Оскільки переїдання шкодить не менше, ніж алкоголь.

«День пампуха більш популярний в європейських країнах, особливо у Польщі. Проте останнім часом це свято стає більш масовим і в Україні. Пампушки роблять із пшеничного борошна, начиняють фруктовими начинками. За народними прикметами, хто у четвер не їсть пампушок, тому не буде щастити весь рік. Римо-католицькі родини у Тернополі дотримуються цих традицій і готують різні види пампухів. У Львові, наприклад, пампухи роздають на вулиці. У цей день прийнято добре наїдатися, оскільки під час Великого посту доведеться обмежуватися в їжі», – розповідає краєзнавець Олена Козак.

За підрахунками дієтологів, один пончик містить понад чотириста калорій, щоб використати які необхідно п’ятнадцять хвилин ходьби. Проте День пампуха прийнято проводити із танцями та рухливими іграми, що «спалює» калорії.

Детальніше – у сюжеті TV-4.

Вибір читачів за тиждень

Відео