Що їдять тернопільські школярі? (Фото, відео)

Обіди у школах подорожчали. Після недавніх примусових канікул, викликаних епідемією грипу, школярі почали харчуватись по-новому - сніданки й обіди у повній комплектації подорожчали на 10-15%.

Рішення про зростання вартості шкільних обідів прийняв виконавчий комітет міської ради. «Терен» вирішив дізнатися, чи відповідає ціна якості перекуски.

У гімназії ім. І. Франка запевняють, що харчування дітей є повноцінним. Є пільгові категорії учнів, які харчуються безкоштовно. Затвердженого меню дотримуються, запевняють кухарі. 
 

"21 січня було рішення виконкому, яке затвердило норми харчування. Діти 1-4 класів, діти, позбавлені батьківської опіки, діти-сироти, діти учасників АТО та діти-переселенці - обід для них вартуватиме 10 грн. Діти 5-11 класів платитимуть за обід 11 гривень, оскільки порції трохи більші. Ми харчуємо такими стравами, які затверджені у циклічному меню: салат, перша страва, друга страва, м’ясне і шматочок хліба, чай. Кожного дня інші салати, інше перше, переважно діти їдять картоплю, макарони, кашу гречану. Ціни для пересічних громадян такі самі, як і для дітей. М'ясо та риба замовляється щотижня, хліб та кондитеру отримуємо щодня, а овочі закуповуються з осені", - розповідає Олександра Фука, підприємець-організотор громадського харчуванння у школах міста.

 

Між уроками на перервах школярі шикуються у чергу до їдальні. Смачно попоїсти бажають усі. Учні молодших класів, діти віком 12-15 років звично купують другі страви, старшокласники перекусюють хлібобулочними виробами. 

"Я сьогодні їв макарони з тефтельками, з бурячком, хлібчик і чай. Тут готують дуже гарно, мені дуже подобається, тут смачно готують", – розповідає учень Степан Зазуляк. 
Детальніше – дивіться відео.


Оксана СЛОБОДЯН

Вибір читачів за тиждень

Відео