Тернопільські правоохоронці та власники автопідприємств домовилися про співпрацю

Зустріч з керівниками автотранспортних підприємств: «Пілот», «Джокер», «Родина», «ТТ», «СТ», «Шанс», «Тернопіль таксі», «VIP» відбулася 2 лютого у відділі управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції в Тернопільській області.

Про нові види шахрайств, жертвами яких стають перевізники, дорожньо-транспортні пригоди за участі водіїв таксі та кадрові питання обговорили працівники поліції  та власники таксофірм у Тернополі.

Заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області Олег Турлай ознайомив присутніх про новий вид афери, жертвами якої стають таксисти.

- В обласному центрі зафіксовано вже два випадки, коли  невідомі телефоном прохають водіїв таксі поповнити рахунок на мобільний та купити продукти. Однак витрачену на послуги готівку за вказаною адресою ніхто не повертає, а телефон шахраї вимикають, - розповів Олег Турлай.

Допомогти жертвам шахрайських схем можуть і самі водії таксі. Після нічних телефонних дзвінків про так звані протиправні вчинки родичів, люди в паніці поспішають віддати гроші пройдисвітам. Часто викликають таксі та везуть готівку до банкоматів аби перекинути на рахунок аферистів. Олег Турлайнавів приклад, коли водій таксі вчасно завадив мешканці району передати готівку зловмисникам. Він переконав її зателефонувати в поліцію та з’ясувати усі обставини події.

Попрохали правоохоронці роботодавців надавати списки усіх працюючих водіїв таксі чи охочих стати ними. Поліцейські перевірятимуть їх на несудимість танаркозалежність. Відповідну інформацію надаватимуть по місцю роботи водія.

Обговорили й проблемні  питання – ДТП за участі таксистів. Правоохоронці закликали власників автопідприємств щодня проводити відповідний інструктаж з водіями, перевіряти їх стан здоров’я під час виходу в рейс, аби убезпечити від автопригод.

Розповіли поліцейські на зустрічі й про функціонування в місті цілодобової телефонної лінії. Телефоном можна оперативно повідомити про скоєння злочину чи правопорушення, свідками якого стали водії таксі.

Насамкінець власників автопідприємств ознайомили з законодавчими змінами щодо  нових ліцензійних умов.

Сектор комунікації Головного управління Національної  поліції в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео