Тернопільських дівчат навчатимуть програмуванню

Вперше  у Тернополі проведуть безкоштовний креш-курс веб-програмування, створений спеціально для дівчат. 5 березня у EVOLUTION усі зареєстровані учасниці випробують себе у IT-напрямку. Про проект "ТЕРЕН" поспілкувався із співорганізатором дійства - Нателею Ткачук. 

- Розкажіть про ідею Вашого проекту?

- Воркшоп - це є практичне навчання-програмування, це не теорії, не лекції. Дівчата прийдуть о 9-й годині ранку, почнуть створювати програму і до 19.00 години вони її створять, підуть із готовою робочою програмою. 

- Як виникла така ідея? 

- Взагалі рух Rails Girls виник ще у 2010 році у Швеції. Саме тоді ініціативні дівчата зібрались і провели перший воркшоп. Після цього, ось уже як 5 років, такі заходи відбуваються у всьому світі. В Україні він відбувається протягом трьох років, а минулого року по всій Україні їх було близько 20-ти. 

- Які перспективи у Тернополя у напрямку інноваційних технологій? 

- Взагалі ІТ-галузь на даний момент розвивається найбільш стрімко, серед усіх галузей у світі. Відповідно, ще 10 років тому для того аби написати просту веб-програму потрібно було потратити велику кількість часу. Наприклад, до місяця часу, в деяких випадках до 2-х місяців, а зараз цю саму програму, ми робимо за день. Тобто, можете собі уявити, на скільки технології пішли вперед. З кожним роком появляються нові технології, які дозволяють розвивати WEB ще швидше і ще ефективніше. 

 Наша основна мета воркшопу показати дівчатам інструменти, показати з чого складається веб-програма, в якому напрямку можна рухатись, для того,щоб реалізовувати свою ідею. Дівчата будуть мати повний набір знань та розуміння, що робити далі. 

- Як потрапити на навчання та скільки це коштуватиме? 

- Воркшопи Rails Girls є безкоштовними, як для учасниць, так і для менторів. Для реєстрації необхідно зайти на сайт за посиланням http://railsgirls.com/ternopil. Воркшоп розрахований для дівчат з мінімальними навичками роботи з комп'ютером. Добре, якщо дівчина ще має якесь приблизне поняття в програмуванні.

Основними критеріями є бажання вчитись, мотивація і бажання розвиватись в IT-сфері. Може зареєструватись будь-хто, від студентів до тих, хто вже працює. Незалежно від віку ми запрошуємо усіх. Приходьте, ми чекаємо на Вас. Реєстрація на нашому сайті триває до 25 лютого.

Детальніше у відео.


Оксана СЛОБОДЯН

Вибір читачів за тиждень

Відео