Тернополянка не може повернутися додому через фальшиві документи

Перебування за межами України для нелегалів не лише небезпечне і поза законом, але й може стати фатальним. Фахівці застерігають від підроблення документів, адже процедура повернення в Україну значно ускладнюється.

«Нещодавно у наш центр прийшов один чоловік, донька якого виїхала по нашому українському паспорті в Польщу, де їй зробили фальшиві документи. По цих фальшивих документах вона переїхала в Англію. Там трапився один випадок і її арештувала поліція, а за паспортом вона була громадянином Польщі, а повернути її потрібно в Україну. Тому, її батько прийшов і запитав: «Ой, що ж нам робити?». Чому вони не питали перед цим, що ж робити їм, чи не ризиковано їхати з цим паспортом?», – розповіла представник ТМЖК «Відродження нації» Марина Пасєчник.

Через фальшиві документи дівчина нестиме кримінальну відповідальність, повідомляє «Тернопіль».

Жінка навела ще один неприємний приклад, який трапився з мешканцем Тернопільщини в Англії. Чоловік поїхав туди з фальшивим паспортом громадянина Польської Республіки. На заробітках трапився нещасний випадок – людина померла: «Потрібно було переправити тіло в Україну, але рідні не знали як це зробити. Потрібно було робити генетичну експертизу, яка є надзвичайно дороговартісною, а він перебував там з паспортом громадянина Польщі, який вже помер. На превеликий жаль, ми не знаємо чим закінчилася ця історія і чи змогли люди переправити тіло чоловіка-батька сюди, на Україну. Люди повинні знати і не ризикувати!».

Фахівці закликають людей не ризикувати і не робити фальшиві документи, а дбати про власну безпеку.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео