За горе-педагога взялися по-дорослому

Як уже повідомляв «Терен», розпочато і триває кримінальне провадження стосовно керівника одного з тернопільських училищ, відеоматеріал про неправомірні дії якого був розміщений в інтернет-мережі. Директору інкримінують частину 1 статті Кримінального кодексу України – катування.

До розслідування кримінального провадження залучені досвідчені працівники слідчого управління Головного управління Національної поліції області. Хід слідчих дій особисто контролює керівництво управління обласної поліції, інформують у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

Зараз слідчі опитують свідків подій, з’ясовують мотиви вчинку керівника навчального закладу. Також проводиться перевірка фактів можливої примусової праці потерпілих та інших учнів училища. В рамках кримінального провадження слідчі перевірятимуть інші факти незаконних дій з боку директора училища, які надають учні ПТУ. Також вивчається загальний психологічний та емоційний клімат у навчальному закладі.

Поліцейські звернулися з пропозицією до управлінь освіти та науки Тернопільської міської ради й ОДА провести службове розслідування діяльності директора навчального закладу та вжити заходів щодо його відсторонення від виконання службових обов’язків на період проведення слідства.

З метою недопущення фактів можливого тиску на свідків працівники поліції проведуть роз’яснювальну роботу з керівництвом училища педагогічним та учнівським колективами.

Санкція статті, згідно якої розпочато кримінальне провадження, передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео