Територія лікарні – це не стоянка для автотранспорту

Тернополянина обурює, що авто, якими везуть хворих, не пускають на територію лікарні. Проте водії дорогих іномарок проїжджають без проблем, в той час як пацієнти змушені долати відстань до корпусів пішки. Головний лікар каже, що з охоронцем бесіду вже провели, але нагадує, що територія лікарні – це не стоянка для автотранспорту.

Здивування і обурення викликали у тернополянина Андрія Пристайка відвідини Університетської лікарні.

Чоловік має проблеми зі здоров’ям і приїхав до обласної лікарні на додаткову діагностику. Йти територією було фізично важко через нездужання. Однак, коли авто, де був тернополянин, під’їхало до брами, відчинити її та заїхати на територію людям завадив охоронець. Ні пояснення, що погано почувається, ні інші аргументи не діяли. Навіть коли вказали на пусту парковку, що при в’їзді на територію лікарні, натомість попри паркан не було де навіть самому стати, не те щоб авто, охоронець був невблаганний, пише 20хвилин. Від нього люди і почули, що, мовляв, тут парковка лише для працівників лікарні та відвідувачів головного лікаря, розповів шокований пацієнт.   

- Я навіть не знав, що обласна лікарня в нас - режимний об'єкт, - обурюється п. Андрій. - Хвора людина не має права заїхати на територію, має йти пішки. А чимало транспорту заїжджає. На парковці – чимало вільних місць. На «брамі» стоїть пан Васильків - так відрекомендувався чоловік без бейджика. Я простояв біля воріт 15 хв. - заїхали близько 20 автівок. Отак нас ділять: якийсь на «Крузері» може заїхати, а хворі люди мусять йти пішки!

Територія лікарні – це не стоянка автотранспорту, переконує головний лікар Тернопільської обласної університетської лікарні Василь Бліхар на прохання журналістів прокоментувати ситуацію. Однак, не виключає, що у випадку з охоронцем спрацював людський фактор. Та повідомив: з охоронцем вже проведена бесіда, однак той все заперечує.

- Тут коментар може бути єдиним: на територію лікарні – обмежений доступ, - каже Василь Бліхар. – Особливо, враховуючи теперішню ситуацію в країні.

Однак, пацієнтів чи водіїв приватного транспорту, які перевозять хворих, все ж часом пропускають. Щоправда, за умови, що вони заїдуть на територію, хворий вийде, і водій мусить виїхати. Але ті заїжджають і паркують авто під приймальним відділенням, перешкоджуючи доступ швидкій.

- Територія медзакладу закрита для іншого транспорту, крім службового, - каже Василь Бліхар. – Парковка при в’їзді майже завжди напівпуста. Чому там не залишити авто?

Медик скаржиться й на перевантажену приватними авто вулицю Клінічну.

- Там є два знака: «Зупинка заборонена» і «Стоянка заборонена», - констатує Василь Бліхар. – Але на це ніхто не звертає уваги. Я неодноразово звертався до міськради і голови з проханням організувати там парковочні місця. Адже там паркують авто всі, хто приїжджає до лікарні, СБУ, Станції переливання крові. Писав листи-прохання, але… Фінансування немає, тому ситуація залишається незмінною.

Питання організації дорожнього руху поблизу обласної лікарні не вирішене. І ні міськрада, на патрульні на це уваги не звертають, нарікає медик. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео