Скільки своїх обіцянок виконав Степан Барна?

В кріслі губернатора Тернопільщини Степан Степанович Барна вже 10 місяців. «Терен» розібрався, скільки за цей час лунало обіцянок і які з них були доведені до логічного завершення.

Чиновники мають здатність багато обіцяти, але мало що з обіцяного виконувати. Для українців це вже стало звичним явищем. Але і контролювати процес виконання обіцяного стало дещо легше. Для прикладу, сайт про політиків "Слово і діло" пропонує читачам контролювати обіцянки кожного урядовця. Не оминули увагою там і Степана Барну. За кількістю даних обіцянок очільник Тернопільщини на шостому місці з двадцяти одного. В Степана Степановича аж 45 обіцянок. А очолив даний рейтинг Ігор Райнін (губернатор Харківської ОДА) - в нього аж 69 обіцяних пунктів. Але одна справа говорити, а інша - виконувати. Тож що все таки вдалося виконати губернатору Тернопільської ОДА?

В переліку виконаних обіцянок 16 позицій. До цього входить проведення конкурсу на 100 робочих місць в ОДА, реорганізація правління департаментів, облаштування кепмінгових зупинок, забезпечення книгами Попаснянський район. Також вирішено питання реконструкції каналізаційної насосної станції в м. Ланівці та завершено будівництво Соколівської ЗОШ тощо. 

Якщо говорити про невиконані обіцянки, то їх майже така ж кількість, як і виконаних - 15. До цього переліку входить так і не проведена реконструкція котельні на альтернативні види палива по вул. 22 січня в м. Теребовлі, також у 2015 році мало бути реконструйовано та встановлено більше 10-ти очисних споруд, в тому числі в Шумську та Збаражі. Не відбулося реконструкції 40 об'єктів (бібліотек, котелень, лікарень, фельдшерсько-акушерських пунктів тощо).  Чортківська спортивна школа, а також школи у Шумську та Зборові не зазнали змін. Судячи з обіцянок, в області відсутня кінна міліція, а також не відбувся обласний відбір в поліцію. І останнє - в ОДА так і не запрацював обіцяний відділ фандрайзингу (пошук ресурсів). 

Ще 15 обіцянок Степана Барни перебувають в процесі виконання. Ось стислий перелік:

1. Побудувати лижо-ролерну трасу на базі ФСТ «Колос» у селі Підгороднє.

2. Відвідати кожну родину загиблого на Сході та сім’ї загиблих Героїв Небесної Сотні.

3. Проведення реконструкції геріатричного відділення у с. Великі Дедеркали.

4. Пообіцяв зберегти роботу мобілізованим.

5. Барна заявив, що на початку 2016 року, на території області будуть діяти підрозділи поліції.

6. Пообіцяв завершити ремонт дороги Тернопіль-Львів.

7. Барна має намір відремонтувати дорогу Тернопіль-Дубно.

Василь ТОМЧИШИН

 

Вибір читачів за тиждень

Відео