Тернополянам пропонують підзаробити

Планове завдання по відбору військовослужбовців на службу за контрактом, що є альтернативою мобілізаційним заходам, в Тернопільській області виконано на 10 %. Про це та зміни в контрактній службі сьогодні розповів військовий комісар Тернопільського обласного військкомату полковник Володимир Катинський.

Найактивніше зголошуються жителі Бережанського, Козівського, Підгаєцького районів. Не відстає Тернопіль, а також Тернопільський та Збаразький райони. Повільнішими темпами зголошуються потенційні військовослужбовці в Лановецькому і Гусятинському районах.

– Дещо змінилися умови відбору військовослужбовців на службу за контрактом. Згідно з директивами, які надійшли до нас з Генштабу, всі військовослужбовці за контрактом їдуть в навчальні підрозділи. Ті, хто мають бойовий досвід, хто приймав участь в антитерористичній операції, підписують контракти з командирами навчальних підрозділів і протягом трьох діб відправляються в бойові частини, де проводиться додаткова підготовка, – розповів на брифінгу полковник Володимир Катинський. – Решта військовослужбовців, які проходили службу, але пройшов певний термін, або взагалі не служили, підписують договір, проходять підготовку і відправляються в бойові частини.

Досі вакантними залишаються чимало місць в 44 артилерійській бригаді, що в Тернополі, та в Бережанській військовій частині. 400 водіїв категорії C і D потребує артилерійська бригада, 315 – Бережанська частина. Також є потреба в медиках, кухарях, навідниках, сержантах, розвідниках, начальниках радіостанцій.

– Не треба виїжджати далеко на заробітки. Ви все одно заробите не набагато більше грошей. А держава зараз дає реальну можливість заробити і забезпечити свої сім’ї, уклавши контракт зі Збройними силами України, – запевнив військовий комісар. – Нарешті за 25 років держава зрозуміла, що армія – кістяк обороноздатності держави і що не можна на цьому економити.

Перша відправка контрактників у навчальні центри відбудеться 11-12 лютого.

Нагадаємо, що проходити військову службу за контрактом в Збройних силах України можуть дієздатні особи, віком від 18 до 60 років. За деталями звертайтеся у військові комісаріати за місцем приписки.

Соломія ШАЛАЙ

Фото авторки


 

Вибір читачів за тиждень

Відео