Випробування морозом пройде кожен, хто хоче отримати польську візу

Довжелезні черги доводиться вистоювати тернополянам та мешканцям області, аби оплатити послуги Польського Візового центру.

Таке рішення Консульство Польщі прийняло більше року тому, аби спростити процес подання документів на візу, уникнути черг та посередництва. Проте ситуація не вирішилася. Такі черги біля банків, в яких можна здійснити оплату за візу, є лише в Тернополі.  В інших областях України такої проблеми немає. Це свідчить про те, що у нашій області і справді дуже багато заробітчан.

"Чекаємо. Вчора приходили. Сьогодні прийшли, записалися на чергу. Стоїмо чекаємо, дуже помаленько рухається черга. Люди приходять і на 5-у годину, і на 6-у, і всі записуються і стоять, чекають",- говорить пані Оксана.

 Втім не виключено, що черги створені штучно. Зауважимо, що оплату за візу можна здійснити у відділеннях двох банків – «Кредобанк» та «Ідея Банк». В Тернополі таких відділень чотири, на всю область цього замало. 



"Тут є багато хлопців які чергу створюють, а як з ними "повоюєте" то вони пропадають і черга посувається швидше, ми мали практику з того", - відповідає пан Василь.

Детальніше у відео.


Оксана СЛОБОДЯН

 

Вибір читачів за тиждень

Відео