«Гастролерів», які вкрали старовинне Євангеліє на Тернопіллі, впіймали

Затримана поліцейськими Перемишлянського району Львівської області злодійська група виявилася причетною до крадіжки зі старовинного храму на Козівщині. Як розповідають у Козівському відділенні поліції, під слідством перебуває троє осіб, ще двоє оголошені в розшук. Усі підозрювані – молоді люди, є серед них навіть неповнолітній.

Крадіжка з церкви Зіслання Святого Духа, що в селі Конюхи, сталася в листопаді минулого року. Тоді невідомі відважили вхідні двері, зайшли до святині і викрали звідти старовинне Євангеліє та деяку суму грошей.

На слід злодійської зграї, що, за попередніми даними промишляла у всьому західному регіоні, вийшли перемишлянські правоохоронці. Усі підозрювані – жителі Перемишлянщини, проте спільників - скупників церковного майна мали, зокрема, і в Тернополі.

Зі слів підозрюваних, крадіжки скоювали переважно у сільській місцевості. Обирали храми, які відносяться до пам’яток культури, адже саме в старовинних святинях можна було знайти найцінніші речі.

Поліцейські Козівського відділення інкримінують підозрюваним частину третю статті 185 ККУ. Перевіряється причетність зграї до вчинення інших церковних крадіжок на території Тернопільщини.  

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео