Після скандалу з горе-Макаренком на Тернопільщині перевірять усі «бурси»

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна доручив підготувати документ, відповідно до якого фахівці проведуть перевірку діяльності професійно-технічних закладів освіти області.
«Народні депутати від Тернопільщини добилися змін в бюджетному кодексі України, в результаті чого наша область отримає освітню субвенцію на діяльність профтехосвіти в розмірі понад 70 млн. - зазначив очільник області. – Я хочу пересвідчитися, що всі училища відповідають нормам та освітнім документам, і ми не матимемо проблем з освоєнням цих коштів».
у комісію, що перевірятиме діяльність закладів профтехосвіти, увійдуть фахівці різних галузей, щоб перевірка, в межах їх повноважень, була максимально повною та об’єктивною.
«Особливу увагу прошу звернути на методи виховання учнів, які, відповідно до сучасних вимог до гуманізації суспільства, повинні відповідати передовим педагогічним досягненням та ціннісній орієнтації освіти», – наголосив Степан Барна.
У процесі підготовки відповідного документу буде визначено персональний склад та тривалість роботи комісії, повідомила прес-служба ОДА.

Нагадаємо, 8 лютого кадрова комісія Міністерства освіти прийняла рішення звільнити з посади директора Тернопільського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі Андрія Каплуна. Приводом стало викладене в інтернет відео, де педагог із 20-річним стажем змусив стати на коліна учнів училища за те, що курили на території навчального закладу.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео