Депутати вирішуватимуть долю Дністра

Друге пленарне засідання другої сесії шостого скликання Тернопільської обласної ради відбудеться сьогодні, 10 лютого, о 10.00. Депутатам запропонують розглянути 26 питань. Окрім цього, до порядку денного рекомендовано внести ще 15 проектів рішень, які попередньо розглянули на засіданні президії обласної ради.

Першим на обговорення винесли проблемне питання про керівника Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної освіти. На цю посаду пропонують кандидатуру Олександра Петровського.

До уваги депутатів також розгляд декількох галузевих обласних програм на 2016-2020 роки: «Молодь Тернопільщини», розвитку агропромислового комплексу, розвитку туризму, збереження культурної спадщини.

Мають затвердити народні обранці і регламент новообраної обласної ради. 13 проектів рішень стосуються обрання депутатів членами постійних комісій обласної ради. Після цього у порядку денному йде проект рішення «Про встановлення мораторію на будівництво каскаду гідроелектростанцій з водосховищами на верхньому Дністрі», пише zz.te.ua.

Серед питань у другому блоці, які рекомендовані до включення у порядок денний, декілька стосуються депутатських запитів та звернень до керівництва держави. Є ще проект рішення «Про гласність та публічність роботи Тернопільської обласної ради» та «Про призначення Марків Наталії Василівни на посаду генерального директора Тернопільського обласного виробничо-торгового аптечного об’єднання та увільнення Зайцевої Ольги Йосипівни від виконання обов’язків на посаді генерального директора Тернопільського обласного виробничо-торгового аптечного об’єднання». Зважаючи на постійні протистояння та суперечки під час пленарних засідань, не відомо чи депутати встигнуть розглянути усі запропоновані у порядку денному проекти рішень.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео