Степан Барна оглянув територію колишньої військової частини у Теребовлі

З метою вирішення актуальних питань оборони країни, захисту територіальної цілісності та підготовки військових кадрів голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна та голова Теребовлянської районної державної адміністрації Юрій Ништа оглянули територію колишньої військової частини у Теребовлі, яка у зв’язку із переведенням особового складу та військової техніки у місто Стрий з 2004 року пустує.

Керівники разом із районним військовим комісаром Олександром Кравцем проаналізували стан збережених приміщень та обговорили перспективу відновлення роботи військової частини.

„Належний стан функціонування військових частин на Тернопільщині – одне з пріоритетних завдань в умовах формування та зміцнення української армії, - вважає Степан Барна, - а тому зараз ведеться мова про можливість відновлення роботи військових структур у Теребовлі, Бережанах та Кременці. Знаємо, що це буде непросто, адже час нещадно зробив свою справу – приміщення потребують ремонту.  Але вони збережені, і нам є над чим працювати, а це – найголовніше”.

За словами Олександра Кравця територія у Теребовлі, на якій до 2004 року базувалася зенітно-ракетна бригада протиповітряних сил України, займає понад 40 гектарів. Для розміщення особового складу є одна казарма, яка може вмістити 400 осіб, та адмінкорпус. Для обслуговування військових є приміщення їдальні, медичного пункту, клубу, а також сховище для зберігання техніки.

Повідомляє Тернопільська ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео