Домівку тернополянки обікрав попередній власник

Жителі Тернополя позбуваються цінних речей зі своїх квартир через власну недбалість. Багато тернополян, пройшовши всі «кола пекла» під час пошуку, підбору та оформлення документів на власну квартиру, зітхають з полегшенням.

Щоправда, зазвичай, попереду їх чекає новий марафон – ремонт. Та, отримавши ключі від омріяної власної домівки, люди чомусь втрачають пильність і не задумуються, а скільки дублікатів існує насправді. Про негайну заміну замків на вхідних дверях згадує далеко не кожен.

Саме цим і користуються зловмисники, а за сумісництвом - колишні власники нещодавно придбаних квартир. Копію ключа вони ретельно бережуть і вичікують зручної нагоди навідатися у вже чуже житло.

Однією з жертв таких злодіїв стала тернополянка, що проживає на вулиці Лучаківського. Крадіжка з її оселі трапилась в грудні 2015 року. В квартирі саме тривав ремонт. За одну ніч з домівки потерпілої зник новенький газовий котел, дорогий посуд, набір комплектуючих для встановлення індивідуального опалення та інші предмети побуту.

Правоохоронці швидко з’ясували, яким чином зловмисник пробрався у квартиру. Він використав «рідний» ключ. Тоді ж жінка зізналась, що ще не встигла замінити замки на дверях. В результаті проведених оперативно-слідчих дій поліцейським вдалось знайти злодія.

Днями його затримали, справу розслідують. Чоловіку інкримінують статтю 185 ч. 3 КК України «Крадіжка». Передбачене законом покарання – від 3 до 6 років позбавлення волі.

Тамара КОБЛИК

Вибір читачів за тиждень

Відео